Menu

Åk på kajakresa med billiga vandrarhem

Att paddla kajak är kul, oavsett om du har lång erfarenhet inom sporten eller aldrig testat dig på att paddla förr. Är du sugen på att paddla kajak i sommar finns det flera alternativ för dig runtom i landet för en längre kajakresa. Det är många vandrarhem som erbjuder uthyrning av kajak för dig som vill paddla. Dessa vandrarhem är ofta belägna nära natur och nära till kusten, så du kan koppla av från storstadsstressen och njuta av en simpel resa.

Att paddla kajak

Har du aldrig paddlat kajak tidigare så har du gått miste om mycket. Det är en otroligt kul sport som även ger dig en bra överkroppsträning. Du tränar särskilt musklerna i din rygg och dina axlar när du paddlar. Det finns flera olika typer av kajaker som du kan hyra, där den vanligaste har två sittplatser. Så varför inte ta med dig en kompis på resan?

För dig som gillar att fiska kan du testa dig på kajakfiske, en form av fiske som blivit rätt populärt på senare tid. Vissa har lyckats fånga fullvuxna hajar, genom att fiska från kajak! Det går att hitta ett flertal videor på YouTube kring kajakfiske för dig som vill se hur det går till och lära dig lite om processen.

När du paddlar kajak kan du antingen paddla längs kusten, eller paddla i en av de många sjöarna och flodarna runtom i landet. I södra Sverige finns det väldigt många passande sjöar att paddla kajak i, omringade av vacker urskog. Det är viktigt, särskilt om man väljer att åka längs kusten, att man håller sig säker och går med någon som kan kajaker. Ha alltid på dig en flytväst, eftersom det är väldigt lätt för en kajak att tippa över.

Välj rätt vandrarhem

När du väljer vandrarhem att boka för din kajakresa är det viktigt att du väljer ett med nära tillgång till vatten. Helst borde vandrarhemmet hyra ut kajaker på plats, men om inte så borde det åtminstone finnas tillgänglig kajakuthyrning nära till hemmet. Det finns många passande vandrarhem nära kusten till detta, men för en nybörjare är det nog bättre att börja paddla kajak i en sjö, tillsammans med någon som kan. I mellersta och södra Sverige, särskilt i Skåne, finns det många vandrarhem nära till sjöar och floder som passar perfekt att åka kajak i. Några exempel på passande vandrarhem är:

Björkfors Kajak & Hostel

Hostel betyder vandrarhem på engelska. Hos detta vandrarhem i Norrbotten hittar du charmiga stugor med fantastisk atmosfär. Du har nära till vilda skogar men även naturreservat. Åsunden ligger nära, och du kan hyra en av vandrarhemmets kajaker för att paddla där Du erbjuds även frukost på detta vandrarhem.

Hällefors Vandrarhem & Kanotcenter

Beläget precis utanför Hällefors, med nära tillgång till såväl floder som Silverleden, för hajking, är detta ett fantastiskt vandrarhem för en kajakresa. Ägarna av vandrarhemmet har många år av utelivserfarenhet att dela med sig av för dig som är nybörjare. De erbjuder även kajakturer för dig som vill ha lite vägledning i processen. Vandrarhemmet i sig är fräscht och modernt, och passar väldigt bra till mindre grupper som reser.