Menu

Vandrarhem för dig som vill njuta av sommarvädret

Nu när sommarmånaderna börjar närma sig är det många som funderar på att komma ut i naturen och komma bort från storstäderna. Vandrarhem utgör budgetvänliga alternativ för dig som vill resa runt landet, men som inte vill slösa en massa pengar på hotell. Att bo på hotell är vanligtvis väldigt dyrt, och om allt du behöver är en säng att sova i är det något av en överdrift. På ett vandrarhem kan du övernatta till en bråkdel av kostnaden, samtidigt som du får möjligheten att socialisera med intressanta människor. Längs Sveriges kuster i södra och mellersta Sverige finns en hel del vandrarhem belägna. Övernattar du på dessa vandrarhem har du nära till naturen. Du kan paddla kajak, simma, hajka, och mycket mer. I den här artikeln får du några tips kring att bo på vandrarhem, och några bra exempel på vandrarhem du borde boka in dig på.

Tips för dig som inte övernattat på vandrarhem förr

Har du aldrig besökt ett vandrarhem tidigare? Du kanske har hört en massa negativa upplevelser från kompisar, och därmed bestämt dig för att vandrarhem inte är för dig. Upplevelsen av att övernatta i vandrarhem varierar väldigt mycket, beroende på vandrarhemmet du valt. Vandrarhem är särskilt attraktiva eftersom hotellen inte räcker till i Sverige, särskilt i Stockholm. Det gäller även att du kommer förberedd och packar allt du behöver för resan, om du vill lämna vandrarhemmet med en positiv upplevelse.

Vandrarhem vs Hotell

När du bokar in dig på hotell vet du att du får ditt eget rum, med privat toalett och kanske gratis frukost. Hur skiljer det sig när du övernattar i ett vandrarhem? På ett vandrarhem får du en egen säng, men delar alla utrymmen med andra gäster. Toalett, dusch, och vanligtvis även sovsalar är gemensamma utrymmen. På ett bra vandrarhem ser de anställda till att alla sköter sig och städar upp efter sig, så du behöver inte oroa dig för medgästerna. Vissa vandrarhem erbjuder även frukost, men oftast får du klara dig själv när det gäller maten.

Packa rätt

På ett vandrarhem får du till skillnad från hotell inte tillgång till gratis hygienartiklar, utan det gäller att du packar med dig dessa själv. Det kan även vara bra att ta med sig ett hänglås, för att kunna låsa eventuella skåp eller dylikt, och även snacks, för när du känner dig småhungrig under din vistelse.

Tips på bra vandrarhem

Ett dåligt vandrarhem garanterar en dålig vistelse. Det är viktigt att du väljer ett vandrarhem som har bra recensioner, och är beläget nära de aktiviteter som du vill åt.

STF Laholm Vandrarhem

Nära detta vandrarhem hittar du Sveriges längsta sandstrand. Du har även nära till fiskevatten. Du erbjuds frukost varje morgon, har tillgång till kök, och även gratis WiFi.

Aspö Lotstorn Vandrarhem

På detta vandrarhem i Blekinge län har du en vacker utsikt över havet och nära till natur och skärgårdsmiljö. Du kan hyra både cykel och kanot av vandrarhemmet, och har nära till badplats. Du erbjuds här frukost enbart under högsäsong, och har självklart tillgång till WiFi.